Misstänks för våldtäkt i Norrköping – greps i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

En 39-årig man som är misstänkt för en våldtäkt i Kaktusparken i Norrköping den 29 juli 2012 greps i Skellefteå i måndags.

Den misstänkta våldtäkten begicks mot en kvinna i 20-årsåldern som ensam lämnade nattklubben Puls vid 02-tiden på natten. Utanför nattklubben träffade hon 39-åringen och gemensamt gick de till parken.

Därefter är kvinnans minnesbilder otydliga, men hon vet att något hänt mot hennes vilja.

DNA matchade

39-åringen utreddes vid den tiden i samband med ett antal stöldbrott och mannens DNA och fingeravtryck togs av polisen.

– Vi fick sedan träff på våldtäkten när mannens DNA matchades i registret. Men mannen hade då redan utvisats till sitt hemland, säger Peter Aronsson, utredningsbefäl vid polisen i Norrköping.

Åklagaren valde dock inte att få honom utlämnad då.

Greps av trafikpolis

I måndags var mannen en av passagerarna i en utländskregistrerad bil som stoppades av trafikpolisen i Skellefteå. Mannen anhölls där och på torsdagseftermiddagen häktades mannen via videolänk i Norrköpings tingsrätt.

– Nu kommer han att transporteras till Norrköping där vi fortsätter utredningen, säger kammaråklagare Anna Hjorth, som i övrigt inte vill kommentera ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.