Foto: Arkivbild/SVT

Mjölbybo drev knarkbutik på nätet

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man från Mjölby dömdes i dag till två och ett halvt års fängelse för att ha smugglat och sålt narkotika i stor omfattning.

27-åringen bedrev handeln via en webshop på nätet där kunder med hjälp av krypterad e-post kunde beställa droger mot betalning i den digitala valutan bitcoin.

Linköpings tingsrätt konstaterar att verksamheten var ägnad att ”leda till en omfattande spridning av narkotikan och att försäljningen skedde till en stor krets för XX okända personer”.

Verksamheten anses därför vara av särskilt farlig eller hänsynslös art och 27-åringen döms mot sitt nekande för grov narkotikasmuggling och grovt narkotikabrott. Påföljden blir alltså fängelse i två år och sex månader.

En jämngammal man, även han från Mjölby, döms till ett års fängelse för delaktighet i brotten. Han har i sin tur erkänt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.