Mobilt museum i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

I sommar finns ett cyklande museum i Norrköping. Det är Arbetets museum och Stadsmuseet i Norrköping som på olika ställen i kommunen ställer upp för att samla ungdomarnas visioner av stadens framtid.

Det handlar om att skriva förslag på förbättringar och förändringar som ska göra Norrköping mera roligt och attraktivt att bo i.

– Till exempel, att måla skolor i roliga färger med mönster, säger Yvonne Olofsson vid Norrköpings stadsmuseum som läser upp ett av förslagen.

– Här handlar det om flera grillplatser i parkerna och flera soptunnor i naturen, säger Majken Nilsson vid Arbetets museum.

Ambition att få in 700 förslag

Det finns också förslag om mer poliser, brandmän och ambulanser. För många varierande förslag har redan kommit in, totalt räknar man med att få in 700 förslag som samlas in på olika platser i kommunen, med hjälp av cykel släpkärra och tält.

Vill ha en hockeyaffär

– Jag tycker vi ska ha en hockeyaffär här i Norrköping, så jag kan köpa lite hockeygrejer och sådant, säger Hugo Persson som lämnat in sitt förslag.

Förslagsställarna är mellan tio och tjugo år och någon brist på förslag märks inte.

– Idéerna kommer vi delge till dem som bestämmer det kan vara allt ifrån politiker till tjänstemän som styr här, säger Yvonne Olofsson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.