Foto: Arkivbild/SVT

Motala Trains rekonstruktion går vidare

Uppdaterad
Publicerad

Motala Trains preliminära plan för företagsrekonstruktion har godkänts. Beslutet innebär att rekonstruktionen nu går vidare och förhoppningen är att verksamheten ska kunna drivas vidare.

Sedan Motala Train lämnade in en ansökan om företagsrekonstruktion till Linköpings tingsrätt har bolagets ledning fört diskussioner med bland annat leverantörer, kunder och banker om nya villkor för verksamheten i Motala och Västerås.

Målet är att nå en överenskommelse med alla fordringsägare så snart som möjligt.

40 varslade

I förra veckan varslades 40 anställda – åtta tjänstemän och 32 kollektivanställda – vid anläggningen i Motala och de fackliga förhandlingarna pågår.

– Vi är nu i en kritisk fas i vårt rekonstruktionsarbete. Bolaget måste minska sin organisation och reducera kostnader för att vi åter ska bli konkurrenskraftiga, säger Anders Holm, tillförordnad vd Motala Train, i ett uttalande.

Försenat projekt

Bolagets ledning räknar med att kunna lägga fram ett samlat förslag till uppgörelse före årsskiftet och förhoppningen är att Motala Train i början av nästa år kommer vara klara med den formella delen av rekonstruktionen.

Bakgrunden till situationen är att företaget under en längre tid haft problem med ett större projekt som blivit försenat och överskridit budgeten.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.