Ny app ger koll på Linköpings matställen

Uppdaterad
Publicerad

Miljökontoret i Linköpings kommun har tagit fram en app som heter ”Kolla matstället”. I den ska man kunna läsa resultat från genomförda matinspektioner.

Enligt kommunen är man det första miljökontoret i Sverige som erbjuder en app av det här slaget.

– Vi har sedan tidigare samma information på webben och som en ytterligare service gentemot både Linköpingsbor, livsmedelsleverantörer och inresande besökare har vi nu tagit fram Kolla matstället, säger Stefan Erikson (M), ordförande i bygg- och miljönämnden.

Miljökontorets uppgift är bland annat att kontrollera de verksamheter i kommunen som arbetar med Linköpingbornas mat – allt ifrån skolkök och restauranger till livsmedelsproducenter.

Sedan tidigare kan man läsa resultaten från livsmedelsinspektionerna på Linköpingskartan.

Poängen med den nya appen är dels att matföretagare ska kunna bli bättre på sin egen kvalitetssäkring, dels att Linköpingsbor och turister enkelt ska kunna få fram information kring stadens matstället.

– Appen erbjuder olika sökvägar, man kan söka på verksamhet, namn och via karta. Än så länge finns appen bara till Android (av senare modell, red anm), vi hoppas kunna utveckla den för iPhone också i framtiden, säger Malin Hultegård, tf miljöchef på miljökontoret.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.