– Vi vill förstärka vårt varumärke ihop med ÅFF, säger Conrad Electronics marknadschef för Skandinavien, Andreas Malberg (tvåa fr v). Foto: SVT Björn Öberg

Ny sponsor räddar ÅFF:s ekonomi

Uppdaterad
Publicerad

Åtvidabergs FF har lyckats värva en ny viktig ”spelare” inför starten av allsvenskan nästa säsong. Det blir en tysk elektronikjätte som blir huvudsponsor av klubben och därmed tycks rädda ÅFF:s dåliga ekonomi.

Hur mycket pengar det treåriga avtalet innebär för klubben är förstås en avtalshemlighet. Andreas Malberg, marknadschef för den skandinaviska verksamheten av Conrad Electronics säger så här om varför man nu väljer att sponsra ÅFF:

– Vi har letat efter en lämplig allsvensk klubb att sponsra, för att på så sätt bättre föra ut vårt varumärke. Att det blev Åtvidabergs FF beror på att vi noterat den glädje och det engagemang som präglar klubben.

Anders Herge, marknadschef konstaterar samtidigt att klubbens värsta ekonomiska problem nu är över.

Ny huvudsponsor tillsammans med intäkter från försäljningen av spelare, t ex Ricardo Santos nu senast, har löst upp viktiga ekonomiska knutar.

Enbart försäljningen av Ricardo Santos till en kinesisk elitklubb, inbringar runt 3 miljoner kronor till klubben. En summa som dock inte är bekräftad, men som cirkulerar på olika sportsajter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.