Nytt avslöjande om felaktig upphandling i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Norrköpings kommun har köpt boendestöd för cirka 60 miljoner kronor utan att ha upphandlat tjänsterna. Det berättar Folkbladet idag.

Ett nytt avtal som inte följt upphandlingsreglerna har uppdagats i Norrköping. Det gäller vård- och omsorgskontoret vars tidigare chef skrev ett mångmiljonavtal med vårdentreprenörsföretaget Bogruppen – trots att en så stor upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling måste konkurrensutsättas.

– Vid en genomgång hittade vi det här felaktiga avtalet, säger den nuvarande chefen för Vård- och omsorg Magnus Johansson till Östnytt.

Kommunen betalade 20 miljoner för Bogruppens tjänster 2013. De individer som nu behandlas i Bogruppen kommer att få fortsätta. Men inga nya ska slussas in.

– Vi kommer inte att placera några individer framöver i Bogruppens verksamhet utan vi får klara oss med placeringar med kommunens egna resurser. Och nämnden har nu efter beslut påbörjat en ny och korrekt upphandling, säger Johansson.

Avtalet med Bogruppen gäller fram till och med oktober 2015.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.