Ögonvittne: ”Det är knivar, påkar och järnrör”

Uppdaterad
Publicerad

Tommy Jonsson kunde från sitt köksfönster se hur hans granne blev nedslagen. Ett 50-tal personer, både gamla och unga, slogs med vapen och tillhyggen.

– Jag såg att det var ett gäng som gav sig på min granne och att jag måste ingripa. Men när jag ser mig om så är det 25-30 personer från varje sida – säg ett 50-tal – som slåss mot varandra. Sedan var det fullt kaos. Det är knivar, påkar och järnrör, säger Tommy Jonsson.

Såg du det?

Skottdramat i Norrköping

– Ja. Även både äldre och yngre. Det var äldre som försvarade sina yngre. Tanter i 60-årsåldern var också med i det här och försvarade sig. Så det var helt kaotiskt.

Vad tänker du om det här?

– Jag tycker att det är katastrof. Att såna småsaker som eventuellt att någon separerat från sin flickvän kan bli en sån stor grej att man drar vapen mot varandra. Det är helt katastrof, säger Tommy Jonsson.

Fakta

Två män dödades

  • Klockan 21.56 på måndagskvällen kom larm om bråk och skottlossning i Hageby i Norrköping.
  • Kort därefter sattes livräddande åtgärder in på två svårt skadade män som senare dödförklarades på sjukhus.
  • Fyra andra fördes skadade till sjukhus i Norrköping och Linköping. En av dem var allvarligt skadad och opererades akut.
  • På natten kom uppgifter om att ytterligare två personer med skottskador förts till sjukhus efter bråket.
  • Flera av de skadade kunde lämna sjukhuset under tisdagen.

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdramat i Norrköping

Mer i ämnet