Hett östgötaderby ikväll

Uppdaterad
Publicerad

I kväll är det Östgötaderby, allsvensk fotboll. Åtvidaberg tar emot Norrköping hemma på Kopparvallen.

En prestigefull match där Norrköping är i störst poängbehov, laget ligger just nu på en kvalplats. Men Åtvidaberg tänker sälja sig dyrt.

Trots rejält höstrusk och trots att Åtvidaberg bara vunnit ett av dem 21 seriederbyn som man spelat mot Norrköping så var det bara soliga miner på kopparvallen idag.

Allsvenskan 2015

– Det är väldigt jämn allsvenska och varje vinst är jätteviktig vi har tagit två segrar på raden och vill gärna ta en tredje när vi möter Norrköping idag, säger Peter Svärdh, tränare ÅFF.

– Jag ska försöka att vara lite osvensk och jag tror att mitt lag, åtvid kommer att vinna och bryta det här mot Norrköping. Vi har press på oss men inte lika mycket som Norrköping, säger Tommy Eriksson, materialförvaltare ÅFF.

En titt i tabellen visar att Norrköping, trots vinst mot Brommapojkarna senast, halkat tillbaka till kvalplats medan ÅFF har ett gynnsammare läge. Två bortavinster nu senast ger dessutom självförtroende.

– Så vi vet hur det skall se ut på planen och det tror jag är viktigast att fokusera på, säger tränaren Peter Svärdh.

Hur ska det se ut på planen?

– Det är många parametrar dels måste vi upp i maximal kvalité, komma in djupt på deras planhalva att vara väldigt noggrann så vi inte bjuder på mycket omställningsläge säger Peter Svärdh.

På frågan om mittfältaren Daniel Sjölund, som IFK Norrköping tar över nästa säsong spelar i kvällens match svarar sportchefen så här.

– Han finns tillgänglig och sitter på bänken, han är anställd av Åtvidabergs FF än så länge så då jobbar han för oss, säger Mats Karlsson sportchef ÅFF.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allsvenskan 2015

Mer i ämnet