På väg mot Champions League

Uppdaterad
Publicerad

För ett par månader sedan spelade Anton Tinnerholm på Kopparvallen med Åtvidaberg och Isaac Kiese Thelin på Nya parken med IFK Norrköping. I dag spelar de för Malmö FF som just nu kvalar till UEFA Champions League.

En helt ny vardag. I stället för 3500 på hemmamatcherna i Åtvidaberg får nu Anton Tinnerholm spela med MFF inför nära 30.000 åskådare som förra veckan mot Salzburg.

– Det har varit  väldigt omtumlande på alla sätt och vis, att få åka runt o spela matcher i Europa. Det ställer högre krav på en själv, säger Tinnerholm till SVT Östnytt.

Både han och Isaac Kiese Thelin har fått förtroende av tränaren Åge Hareide. Anton Tinnerholm som ytterback och Isaac Thelin som forward.

Isaac Thelin handplockades av Malmö från Norrköping trots att han på sjutton matcher i år inte gjorde ett enda mål. Men i Malmö har det lossnat och han har gjort flera viktiga mål, bland annat i kvalet till Champions League.

– När målen rullar in får man mer självförtroende. Det är många bra spelare här i Malmö som gör att man får många bra chanser, säger Thelin.

På onsdagskvällen gör man upp mot Salzburg. Vinnaren är sedan klar för gruppspelet i Champions League. Skulle Malmö klara det så blir man första svenska lag på 14 år som når dit.

Då kommer vardagen bli ännu mer annourlunda för Anton Tinnerholm och Isaac Kiese Thelin, för då är det stor chans att motståndarna kommer heta Zlatan, Messi, Neymar och Ronaldo.

Slår man ut Salzburg ikväll så är man klara för Champiouns Leauge och där kan Barcelona Real Madrid och Zlatans PSG vänta – lite annat än att spela inför 3.500 på Kopparvallen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.