Presskonferens om Ljungsbromorden

Uppdaterad
Publicerad

Polis och åklagare höll idag en gemensam pressträff om dubbelmordet i Ljungsbro.

Vi sänder direkt från Linköpings polishus där Östnytts reporter Mikko Lindskog finns på plats.

Presskonferensen drog igång 14.38 med polisens informatör Erik Thulin, kammaråklagare Britt-Louise Viklund, utredningsledare Gunilla Broman, och presstalesman Thomas Agnevik.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Den misstänkte 33-åringen har häktats. Han ska även genomgå en paragraf 7-undersökning, en mindre sinnesundersökning. Åtal ska egentligen vara väckt senast den 18 november klockan 11, men eftersom det är en omfattande utredning så tror åklagare Viklund att det kan ta ännu längre tid, vilket innebär att den tiden isåfall flyttas fram.

På grund av förundersökningssekretess så tänker polisen inte lämna ut så mycket detaljer om vad som har hänt.

Utöver morden är mannen också misstänkt för grovt hemfridsbrott, misshandel i två fall, olaga frihetsberövande och försök till mord.

Polisen hade 100 personer som arbetade med händelsen i lördags, 75 på söndagen och ett 50-tal idag.

Mannen har själv sagt att han den senaste tiden har sökt vård för missbruk och psykisk ohälsa, enligt åklagaren.

Han nekar till brott, enligt Viklund, och hävdar att han inte minns någonting från händelserna natten till i lördags.

Det är förundersökningssekretess i ett tidigt stadium av den här utredningen, säger Viklund. Ett skäl är att många människor är starkt berörda av det här. Men det är också så att många detaljer fortfarande är oklara, förklarar hon.

– Det här är ett händelseförlopp som har hänt på många olika ställen och mannen har rört sig på flera olika ställen, säger Viklund.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Allt om dubbelmordet i Ljungsbro

Mer i ämnet