Qvist höll första nollan

Qvist satsar på ny nolla ikväll

Uppdaterad
Publicerad

Idag spelar Linköpings IBK sin andra semifinalmatch i bäst av sju borta mot Helsingborg.

Den första matchen hemma i Linköping vann Libk med 5-0 och målvakten Henrik Qvist höll nollan för första gången under sina fem år i Superligan.

– Det händer ju inte allt för ofta. Det är första gången för mig i Superligan, och man får vara nöjd när det väl inträffar, säger Henrik Qvist till Östnytt.

Linköping Innebandyklubb har inlett slutspelet starkt. Först slog man ut Warberg med 4-0 i matcher i kvartsfinalserien. Nu har man inlett på bästa sätt mot Helsingborg. Henrik Qvist menar att det finns en energi i truppen som han förut alldrig känt.

– Det känns som att alla vill nå till den här finalen och vinna hela skiten, det känns i truppen och det är hur bra som helst, säger Qvist till Östnytt.

Hurvida det blir en ny nolla i kvällens match är oklart.

– Jag vet inte, jag tänker inte så mycket. Om det blir så, så bir det så. Bara vi vinner så är jag nöjd, avslutar Qvist.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.