Hundar nosade upp apoteksrånare

Uppdaterad
Publicerad

Maskerade män rånade ett apotek i Åby utanför Norrköping på tisdagen. Polisen fick ta hjälp av hundar för att hitta två av rånarna. Den tredje greps senare under eftermiddagen.

Vid lunchtid larmades polisen till ett apotek i Åby. Vittnen hade sett tre maskerade män som misstänktes vara beväpnade. Kort därefter gick ett överfallslarm från apoteket igång och nådde polisens ledningscentral.

Ingen person skadades vid rånet, men gärningsmännen fick med sig kontanter i rånbyte och lämnade brottsplatsen i en mörk Ford med en trasig sidoruta.

Hittade flyktbilen

Ett stort antal poliser sökte efter rånarna. Ett par timmar efter rånet hittades flyktbilen vid Brogetorp, ungefär en mil norr om Åby. Några gärningsmän syntes däremot inte till. Polisen hundförare fick fortsätta med sökandet och lät polishundar börja spåra. Fint nosarbete ledde vägen och en kilometer från bilen kunde två personer, 29 och 23 år gamla, gripas.

En rånare på fri fot

Polisen fortsatte sökandet efter den tredje gärningsman som var med under rånet. Flera polispatruller och en polishelikopter användes i sökandet. Vid 16-tiden lyckades polisen gripa den tredje misstänkte rånaren. Efter tips från allmänheten kunde mannen, en 25-åring, gripas vid en busshållplats i närheten. Polisen vet ännu inte vilken typ av vapen som rånarna använde. Det är även oklart hur mycket pengar som stals från apoteket. Flyktbilen är tagen i beslag och en teknisk undersökning ska göras.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.