Riskerar böter för ovårdad tomt

Publicerad

En person bosatt strax utanför Norrköping bör betala 50 000 kronor i vite för hans ovårdade tomt. Det menar byggnads- och miljöskyddsnämnden i Norrköping som yrkar på vite till mark- och miljödomstolen.

Flera klagomål från omkringboende och förbipasserande angående tomten har kommit in till bygg-och miljökontoret i Norrköping.

Det var i februari 2013 som Byggnads och miljöskyddsnämnden beslutade om att förelägga mannen att städa upp tomten. Bland annat virkesupplag, skrotbilar, containrar och gamla bildäck uppmanades mannen att ta bort senast den siste maj. Med hänvisning till plan och bygglagen som innebär att en tomt ska hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall begränsas och betydande olägenhet för omgivningen och trafiken inte uppkommer.

Vid ett besök på fastigheten under sommaren konstaterades att mannen inte städat upp, föreläggandet har därmed inte följts skriver Byggnads och miljöskyddsnämnden i ansökan om utdömande av vite.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.