En minut från tredje raka segern.

Och Åtvidabergs skyttekung Ricardo Santos var nära att bli matchvinnare i östgötaderbyt mot Norrköping.

I stället räddade Lars Krogh Gerson bottenlaget Peking i allra sista stund.

Andra derbyt i allsvenskan inom loppet av två dagar.

Och precis som Skånederbyt mellan Malmö och Helsingborg slutade östgötaderbyt mellan Åtvidaberg och Norrköping oavgjort.

Men trepoängaren såg ut att säkras tidigt för Åtvid. Redan efter tio spelade minuter ledde hemmalaget med 2–0 på Kopparvallen. Båda målen gjordes av samma målskytt – och påminde mycket om varandra. Öppningsnätkänningen kom sedan John Owoeris inlägg prickat Ricardo Santos panna. Och nicken kunde inte Marcus Sahlman i Norrköpingsmålet rädda.

Bara några minuter senare utökade Santos ledningen med samma kroppsdel.

– Vi visste att de inte är så bra i luften, och jag utnyttjade det, säger tvåmålsskytten till C More.

Efter dryga halvtimmen reducerade gästerna via norske mittbacken Edvard Skagestad.

I andra halvlek skapade Peking flera chanser för ett kvitteringsmål. Och i den sista ordinarie matchminuten kom 2–2-målet. Inhopparen Lars Krogh Gerson ordnade slutresultatet efter att ha varit på planen i 180 sekunder. Misstänkt hands, men domaren friade.

Enpoängaren innebär att Norrköping fortfarande ligger på kvalplatsen, men har nu lika många poäng som Mjällby.