”Skolan har inte tagit sitt ansvar”

Publicerad

Nu riktar även Somaliska föreningen i Norrköping kritik mot Jasminskolan.

– Skolan har inte tagit sitt ansvar. Det är uppenbart att pengarna inte har gått till det de var avsatta till, säger Mohamed Osman, ordförande i Somaliska föreningen.

Nu är det viktigt att barnen får kontinuerlig information och blir delaktiga i den nya skolplaceringen, och där har kommunen ytterst ansvar, menar han.

– Bäst just nu är att barnen känner sig välkomna till den skolan de ska börja och får den utbildning de har rätt till. För att barnen ska känna sig välkomna och även trivas i den skolan så måste kommunen jobba tillsammans med föräldrar och återkomma med information om en långsiktig plan. Det måste ges tydlig information om hur barnen har rätt till den utbildning de har rätt till. Om kommunen är med hela tiden blir barnen lugnare och de kommer trivas i den nya skolan, säger Mohamed Osman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Jasminskolan

Mer i ämnet