LFC föll mot Bröndby

Uppdaterad
Publicerad

LFC kämpade tappert, men det räckte inte ända fram. Linköpingslaget är utslaget efter 1-1 i den andra kvartsfinalen mot Bröndby.

Efter förlusten med 0-1 i den första kvartsfinalmatchen hemma i Linköping krävdes seger i returen för vidare spel i Champions league. I stället blev det oavgjort 1-1.

Det tog endast sex minuter innan danskorna fick in bollen via hörna. En olycklig repris av första mötet, där LFC också råkade på ett tidigt baklängesmål.

Resten av matchen tryckte Linköping på för en kvittering. Efter att ha fått ett mål bortdömt lyckades till slut Mariann Gajhede Knudsen sätta bollen i nättaket strax innan paus. Men ytterligare ett mål krävdes för avancemang.

Laget låg på och i slutminuten fick Charlotte Rohlin in en bra nick, men bollen nickades undan på mållinjen.

Totalt vann Linköping avsluten med 8-2, men lyckades inte göra några fler mål. Därmed går Bröndby vidare med sammanlagt 2-1 i målskillnad och får möta tyska Frankfurt i semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.