Foto: Arkivbild/SVT

Sommarsatsningar längs Göta kanal

Uppdaterad
Publicerad

En utbyggnad av gästhamnen i Borensberg, vandringsupplevelser och nya musikevenemang. Det är några av säsongens nyheter längs Göta kanal.

Gästhamnen i Borensberg byggs ut för 15 miljoner kronor och utökas med gästhamnsservice, café, butik och turistbyrå. I anslutning till hamnen anläggs även en ställplats för husbilar.

– Den här satsningen gynnar inte bara våra båtturister, utan är också gjord med tanke på den stora utveckling som skett av den landburna turismen längs kanalen under senare år, säger Anders Donlau, vd Göta kanalbolag, i en kommentar.

Det är med totalt 150 paketerade upplevelser som bolaget hoppas kunna locka besökare i sommar. Däribland finns ett antal vandringsupplevelser, så som den gamla dragvägen bredvid kanalen.

– Vi tror att det också kan locka fler utländska besökare, som har en tradition av vandring på låglandsleder, säger Anders Donlau.

Nytt för i år på musikfronten är en rockfestival i Sjötorp, musikquiz i Mem och Norsholm och allsångskvällar i Borensberg.

Här kan du läsa mer om sommarens aktiviteter längs Göta kanal.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.