Sound of Music i Norrköping

Uppdaterad
Publicerad

Östgötateatern sätter upp en välkänd musikal. En kärlekshistoria som även har en allvarlig bakgrund i nazismen som växer fram på 1930-talet.

Sound of Music – världens mest spelade musikal – är historien om nunnan som blir guvernant och som gifter sig med barnens fa. Alla flyr de från Österrike till Schweiz för att undgå nazismen. Berättelsen bygger på bygger på en verklig historia och faktiska personer.

– Det är en av världens största klassiker och vi har aldrig gjort den på Östgötateatern förut. Då var det väl äntligen dags, säger regissören Mattias Carlsson.

Många förknippar Sound of Music med filmen som kom på mitten av 60-talet. Är det inte svårt att återskapa känslan av alplandskap och vida vidder?

– Det löser vi med vackra tyger och och projiceringar. Det är modern teknik, säger Mattias Carlsson.

Musiken i musikalen är gjord av Richard Rodgers och texterna har skrivits av Oscar Hammerstein. En av huvudrollsinnehavarna, Maria. har hämtats från Norge. Hon har bara sett filmversionen av Sound of Music tidigare.

– Det svåra är att få det att bli på riktigt. Att det inte bli musikal-Disney, för det var verkligen riktiga människor, säger Anette Amelia Larsen som spelar Maria.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.