Sven Wollter. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sven Wollter ordnar kabaré för hemlösa

Uppdaterad
Publicerad

Sven Wollter och Östgötateaterns ensemble gör en repris på succén i Norrköping och sätter upp en kabaré till förmån för de hemlösa i Linköping.

Den 14 oktober bjuds allmänheten in till en kabaré på Stora Teatern i Linköping. Det är fri entré, men publiken kommer att uppmanas att skänka pengar till kvällens solidariska ändamål.

Sven Wollter och Östgötateaterns ensemble ställer upp ideellt och alla intäkter kommer att skänkas till Stadsmissionens härbärge i Linköping.

Gjorde succé i Norrköping

Det var i februari som skådespelaren Sven Wollter ville göra något för de hemlösa i Norrköping efter att ha sett ett tv-inslag. Resultatet blev en kabarékväll med musik, stepp och akrobatik på Stora teatern i Norrköping.

De 597 personer som tog plats i salongen skänkte sammanlagt 65.396 kronor, ett batteri och två norska mynt. Pengar som oavkortat gick till organisationen Hela människan i Norrköping, som hjälper socialt utsatta människor.

Kulturministern reagerade på Facebook

Den mediala uppståndelsen kring kabarén i Norrköping fick oanade proportioner när den före detta moderata kommunalpolitikern Sven-Åke Molund hyllade Wollters initiativ på Facebook.

Kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth (M) svarade på Molunds inlägg:

”Sven Åke, du har varit med så länge att du säkert vet att kommunisterna (ja, Wolter kallar sig stolt för kommunist) aldrig haft någon medkänsla med samhällets olycksbarn eller oppositionella i länder där de tagit makten. Att ifrågasätta Wolter innebär inte att vara en okänslig medmänniska. Tvärtom!”

Kulturministerns åsikt blev mycket omdebatterad i media.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.