Foto: SVT

Tre åtalas efter tortyrmisshandel

Uppdaterad
Publicerad

Tre män åtalas efter att ha utsatt en 26-årig man för en mycket grym misshandel i Visby i somras.

Enligt åtalet satte männen silvertejp över 26-åringens mun och skar honom i ansiktet, samt drog bort hud från delar av kroppen med en tång. Han hotades även med en pistol, fick en snara lagd om halsen och fingrar krossade.

Åklagaren skriver i åtalet att 26-åringen fick ”kroppsskador över stort sett hela kroppen bl a sårskador, blånader, bulor och blodvite i huvudet/, skärsår över höger kind, blodutgjutelse i ögonen, sår/märke på halsen, blåmärken på revbenen, hudskador på magen, höger öra och vänster näsborre och vänster arm”.

Kända hos polisen

De tre männen som nu åtalas är 19, 25 och 25 år gamla och har tidigare utretts av polisen för bland annat narkotikabrott, stöld, misshandel, olaga hot och bedrägeri.

Brotten männen åtalas för är människorov, olaga frihetsberövande, rån och synnerligen grov misshandel. Alla tre nekar till misstankarna.

Motivet till den tortyrliknande misshandeln ska ha varit att offret beskyllts för att ha varit en ”golare” och ha tjallat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.