Pendlares situation valfråga i Eskilstuna och Strängnäs

Uppdaterad
Publicerad

Jimmy Jansson (S) och Jens Persson (C), kommunstyrelsens ordförande i Eskilstuna och Strängnäs, ska samarbeta för att göra pendlingen mellan kommunerna billigare och bättre – om de vinner valet.

Tre veckor före valet är det gott om politikerutspel. Nu har två styrande kommunalråd enats över både kommun- och blockgränser för att underlätta för Sörmlands pendlare. Jens Persson (C) i Strängnäs och Jimmy Jansson (S) i Eskilstuna kommer gemensamt att kämpa för att pressa ner priserna på Svealandsbanan om de behåller makten.

Samma järnvägssträckning

– Vi tar armkrok och vi är överens. Tillsammans är vi 130 000 medborgare i våra kommuner och vi måste samarbete. Våra kommuner ligger på samma järnvägssträckning och det drabbar resenärerna om vi inte är överens i frågan om pendling och tågtrafik. Vi kommer bra överens, säger Jimmy Jansson (S) till Östnytt.

Hur känns det att att enas med en politiker från ett annat parti?

– Kommunpolitik måste handla om att nå resultat och då får man ibland gå över både kommun- och partigränserna. Vi är stridbara politiker både Jens och jag, säger Jimmy Jansson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.