Våldtäktsman jagas i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Polisen utreder en överfallsvåldtäkt som ska ha skett i Ryd i Linköping tidigt på lördagsmorgonen. En kvinna på väg hem blev överfallen av en man och indragen i ett skogsparti.

Kvinnan ska ha överfallits och våldtagits i ett grönområde i Linköping, ett stort område i stadsdelen Ryd har spärrats av och polisen letar gärningsmannen.

På väg hem

Kvinnan var på hemväg när gärningsmannen dök upp. Efter överfallet fick hon hjälp av förbipasserande och fördes till Universitetssjukhuset för vård. Enligt uppgift klarade hon sig utan allvarliga fysiska skador, men hon chockades svårt av händelsen.

Dörrknackning

Polisen har inlett operation dörrknackning och har spärrat av ett stort område har spärrats där polishundar och tekniker letar spår.

Man vill också ha in tips från allmänheten. Mannen beskrivs som 20 till 25 år gammal, cirka 180 centimeter lång, smal i kroppsbyggnad och mörkt klädd med vita skor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.