Vittnets uppmaning: ”Man kan lösa det utan våld”

Uppdaterad
Publicerad

Georgette Ishov är idag ledsen och arg över hur det slagsmål hon såg utanför sin bostad i påskhelgen helt urartade och två män dödades.

– Tänk efter innan ni handlar, säger hon i en uppmaning till de inblandade.

– Vi ville inte tro att det var så allvarligt, så vi gick en bit för att titta. Då såg jag en man ligga där och de försökte göra hjärt- lungräddning. Jag blev helt skakad. Jag ville inte tro på att sånt kan inträffa precis under påsken. För oss kristna är det en stor dag. Det är fridens dag och jesu uppståndelse. Vi vill få våra barn att tro på det. Hur ska vi kunna förklara för våra barn att kyrkan är en trygg plats? säger Georgette Ishov.

– Jag vill säga till alla syrianer att det här inte är någon bra förebild för oss och för våra barn. Det är verkligen inget bra. Man kan lösa det på annat sätt, utan våld. Ställ er i andras situation innan ni använder våld. Det är bara så vi kan undvika våld. Tänk efter innan ni handlar.

Fakta

Två män dödades

  • Klockan 21.56 på måndagskvällen kom larm om bråk och skottlossning i Hageby i Norrköping.
  • Kort därefter sattes livräddande åtgärder in på två svårt skadade män som senare dödförklarades på sjukhus.
  • Fyra andra fördes skadade till sjukhus i Norrköping och Linköping. En av dem var allvarligt skadad och opererades akut.
  • På natten kom uppgifter om att ytterligare två personer med skottskador förts till sjukhus efter bråket.
  • Flera av de skadade kunde lämna sjukhuset under tisdagen.

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skottdramat i Norrköping

Mer i ämnet