15 000 danssugna till Ekebo

Uppdaterad
Publicerad

Startskottet har gått för Ekebofestivalen, årets största begivenhet för danssugna skåningar – och en hel del andra som vill ta sig en svängom på någon av de fyra dansbanorna.

– Allt verkar stämma i år, vi har bra bokningar och får förhoppningsvis tur med vädret. Vill det sig väl kan vi nog räkna in runt 15 000 besökare under fyra dagar, berättar Ekebos vd Bengt-Åke Johnsson.

Bland dragplåstren finns namn som Lasse Stefanz, Arvingarna och Danne Stråhed – som samtliga spelat på alla 18 upplagor av Ekebofestivalen sedan starten 1996.

– Ärligt talat vet jag knappt vilka som spelar. Vi kommer hit för stämningen, festen och för att dansa så klart, säger Julia Gustavsson från Kungsbacka, som värmer upp inför kvällens övningar tillsammans med ett gäng kompisar på campingplatsen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.