Foto: SVT

975 tvingas lämna Sony Mobile

Uppdaterad
Publicerad

Totalt 975 personer får lämna Sony Mobile i Lund. Det står klart efter att de olika facken tillsammans med företagsledningen på måndagen skrev under överenskommelsen om hur företaget ska genomföra de varsel som lades tidigare i vår.

– När vi varslade 2012 var det en klart definierad grupp som berördes. Nu är det allt från ingenjörer till administration och chefer, säger Kajsa Petersson, kommunikationschef på Sony Mobile i Lund.

Sedan tidigare har det flaggats för att runt 1000 personer skulle bli tvungna att lämna. En siffra som nu visar sig stämma relativt väl med det slutliga resultatet.

Totalt rör det sig om 575 anställda, och 400 konsulter. Det betyder att personalstyrkan på företaget i Lund nästan halveras.

– Verksamheten har fortsatt fokus på forskning och utveckling inom mjukvara och nätverksteknologier samt på relationer med våra europeiska operatörer och konsumenter. Innovation är också något som är viktigt för oss och fortsatt ett fokus för Lund, säger Kajsa Petersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.