Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson till vänster attackerades med en brandsläckare av en man under ett besök på ett flyktingboende i Broby i Skåne. Foto: TT/Bosse Nilsson

Attackerade minister – slipper rättegång

Publicerad

Mannen som i våras attackerade justitie- och migrationsminister Morgan Johansson med skum slipper undan rättegång.

Åtalet har lagts ner eftersom den misstänkte är utomlands och inte väntas återvända till Sverige, rapporterar kristianstadsbladet.se.

På asylboende

Mannen greps efter att han sprutat skum på Johansson och en verksamhetschef under ett besök på det asylboende där den misstänkte bodde.

Han åtalades i juni och rättegången skulle hållas nästa vecka, men Kristianstad tingsrätt har inte lyckats nå mannen. Enligt uppgift till åklagaren befinner han sig i Danmark och ska utvisas därifrån till ett annat land.

Lett till böter

Brotten han åtalats för i Sverige, ofredande och skadegörelse, skulle inte leda till annat än böter. Därför saknas, enligt åklagaren, förutsättningar för att få mannen utlämnad till Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.