De slår vakt om det lokala kulturlivet

Uppdaterad
Publicerad

Konstens gräsrötter och det lokala kulturlivets väktare har de kallats. Kulturföreningen Öppna Sinnen har startat Höllvikens konstvecka.

Måleri, bildkonst, foto, keramik, skulptur, glas, konstsmide och textil. Konstveckan i Höllviken har plats för alla uttrycksformer och vill visa på föreningens stoora bredd och omfattning av konstnärer.

– Syftet är att göra konsten tillgänglig för en bred allmänhet och skapa utställningsmöjligheter för föreningens medlemmar på ett så , säger Lars Danred, ordförande i kulturföreningen Öppna Sinnen.

– Jag jobbar med både collage och akryl. Och det jag vill förmedla är den baksida som finns i New York, den sidan som inte turisemen ser i vanliga fall. Jag vill ha det här lite råa, säger Kjell A Nilsson, konstnär.

Eva Hedberg, som medverkar som konstnär med trä- och silverskulpturer, använder ofta gamla fotografier som inspiration till sina verk.

– Det här är inte min familj men det är min pappas undertröja och min klass från 1963, säger Eva Hedberg, och visar två skulpturer av ett familjeporträtt och ett klassfoto.

Konstutställningen har lockat hundratals besökare varje dag sedan de öppnade den 23 juli.

Evenemanget pågår till den 2 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.