Foto: Mikael Nilsson

Ännu en detonation i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Ett sprängdåd har utförts mot ett socialtjänstkontor i sydvästra Malmö. Polisen bekräftar att det rör sig om ännu en handgranatsattack.

Explosionen inträffade klockan tjugo över tolv vid Malmö Stads kontor för Individ- och familjeomsorg. Fönster vid entrén krossades och även parkerade bilar i närheten skadades. Polisen spärrade av ett stort område för undersökning. Ingen uppges ha skadats vid detonationen.

Under natten kunde sedan polisen bekräfta att det rör sig om en ännu en handgranat. Den drabbade fastigheten ligger mitt i ett bostadskvarter.

Granatattackerna i Malmö

Enligt polisen saknas det misstänkta för nattens explosion.

Det är den åttonde gången under sommaren och tredje gången den här veckan som Malmö utsätts för en handgranatsattack. Senast natten till torsdagen exploderade en handgranat i stadsdelen Limhamn.

Malmö värst drabbat

I tisdags skadades en man när en förmodad handgranat kastades utanför en samlingslokal på Norra Grängesbergsgatan.

Skånepolisen har uppgett att granaterna kommer från forna Jugoslavien och att en samling kriminella sannolikt har kommit över ett större parti.

I Skandinavien sker flest sprängningar i just Malmö, säger Göran Månsson, chef för det nationella bombskyddet i Malmö, till Sydsvenskan.

– Även i Europa är de förvånade över antalet sprängningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatattackerna i Malmö

Mer i ämnet