Arkivbild

En anhållen för mordförsök efter skottlossning

Publicerad

En 18-årig misstänks för att på tisdagseftermiddagen ha skjutit mot en person på Emilstorpsgatan i Malmö.

Det var vid 14-tiden på tisdagen som en man sköt mot en person men utan att träffa sitt mål. 

Någon timme senare kunde polisen gripa en utpekad skytt – en 18-årig man som nu sitter anhållen, misstänkt för mordförsök.

– Det som har hänt är att det kommit in en anmälan om att det varit en skjutning på den platsen och att den här personen har gripits som misstänkt för den. Skotten var riktade mot en person, säger åklagare Fredrik Jönsson.

Förnekar brott

18-åringen hade inget vapen på sig när han greps. Polisen tagit prover för att kontrollera om han har krutrester på händerna.

Fredrik Jönsson säger att mannen nekar till anklagelserna.

– Nu ska vi höra personer som kan ha uppgifter att lämna och göra vissa tekniska undersökningar, bland annat på kläder. Det är sedvanligt utredningsarbete.

Ingen koppling till tidigare dåd

Han säger att det i nuläget inte finns något som tyder på att händelsen skulle ha ett samband med andra våldsdåd som inträffat i Malmö under sommaren.

– Det ska inte ha någon koppling till andra händelser, säger han.

Senast på fredag förmiddag måste åklagaren begära mannen häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.