Så hyllades Måns Zelmerlöw i Lund

Uppdaterad
Publicerad

Måns Zelmerlöw anlände i limousine till hemstaden Lund. Tusentals personer tog sig till Stortorget för att hylla ESC-vinnaren.

– Tusen tusen tack för att ni alla är här, hälsade Måns Zelmerlöw till alla tusentals i publiken.

Det blev show i form av framförande av vinnarlåten Heroes från Måns Zelmerlöw, som verkade lycklig över att vara tillbaka i sin hemstad Lund. Han berättade också om känslorna från finalen i Wien.

– Framträdandet i finalen kändes fyllt av glädje och ännu bätte än i semifinalen, säger Måns Zelmerlöw från scenen.

Eurovision song contest 2015

Under firandet bjöd Måns Zelmerlöw bland annat på en cover av Hasse kvinnaböske Anderssons klassiker Änglahund.

– Vi blev väldigt bra vänner under melodifestivalen, säger Måns Zelmerlöw.

Ny värdstad ska utses

Christer Björkman stod tillsammans med Måns Zelmerlöw på scen och berättade att jobbet nu inleds med att hitta en ny stad som ska vara värd för Eurovision Song Contest 2015.

– Alla städer som har en plan och har passionen för Eurovision ska söka. Det är möjligt att vi överraskar igen nästa år, säger Christer Björkman, och syftade på när Malmö, något oväntat blev värdstad för senaste Eurovision-tävlingen.

”Pågen från Lund”

– Jag är otroligt stolt över Måns, säger Annki Nilsson, från Södra Sandby som kommit till Stortorget för att hylla Måns Zelmerlöw.

– Det är ju pågen från Lund som vunnit, det är så vi ser honom. Kul att Lunds kommun annordnar det här för att fira honom. 

Musik av Lunds studentsångare och Lund Symphonic Band frmamfördes också under firandet på stortorget.

Stockholm nästa?

Förhandstipsen pekar mot att det blir Stockholm och den relativt nybyggda Tele2 Arena som får ta hand om nästa års Eurovision, men officiellt är ingenting bestämt om spelplats.

Senast Sverige var värd för en ESC-final var 2013 i Malmö. Det finns röster som talar för Skåne, en gång till:

– Jag tycker att nästa års Eurovision ska vara i Skåne eftersom Måns är från Lund, säger Deborah Mattsson-Clarke till SVT Nyheter Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eurovision song contest 2015

Mer i ämnet