Foto: Backa Elias Bondpä

Efter explosionen: ”Det är oroväckande”

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion hördes vid halv tre-tiden inatt i centrala Malmö. Explosionen inträffade vid en restaurang på Adelgatan. Enligt polisen har ingen kommit till skada.

Flera uppringare hörde smällen och larmade polisen.

– Det var en kraftig explosion. Fastigheten har materiella skador och en bil har skadats av explosionen. Det ligger spliltter på gatan, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisens region syd till SVT Nyheter Skåne.

Granatattackerna i Malmö

Explosionen inträffade i närheten av en restaurang och enligt polisen har någon form av sprängmedel, eventuellt en handgranat, placerats på platsen.

– Polisen tekniker ska nu säkerställa att det inte finns risk för ytterligare detonationer på plats och försöka se vilken typ av sprängmedel som använts, säger Magnus Lefèvre.

Granater hittades på samma plats

För drygt ett år sedan hittades två granater på samma gata, varav en detonerat. Händelsen utreds som allmänfarlig ödeläggelse.

Nu tittar polisen på om den konflikt som man trodde låg bakom den händelsen är aktuell även i detta fall.

– Det är mycket möjligt att det kan vara så men det är inget vi kan bekräfta så här intialt, säger Kim Hild, polisens pressinformatör.

Platsen för explosionen är mitt centralt i Malmö, något som polisen ser allvarligt på.

– Det är oroväckande så vi är väldigt angelägna om att få mer information.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Granatattackerna i Malmö

Mer i ämnet