Foto: Gunilla Fritze

Extra öppet på fritids och MKB förstärker med personal

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ett lägenhetshus fått utrymmas två gånger den senaste veckan på grund av sprängladdningar så håller både MKB och fritidsgården nu extra öppet.

– Vi kommer att ha en utökad verksamhet för barn och unga onsdag-fredag. Sedan kommer det att finnas krisstöd även för de vuxna som behöver, säger Anna Vroland, kommunikationschef på Malmöstad.

Hon menar att det är naturligt att det kan finnas ett behov att prata efter veckans två evakueringar.

Våldsvågen i Malmö

– Vi vill att barn och unga i området ska ha någonstans att gå och något att göra som är positivt och meningsfullt, säger hon.

Även fastighetsägaren förstärker

MKB, som är hyresvärd till huset som fått evakueras, stärker nu även de upp med personal.

– Vi har tagit in extra personal, både i form av att vi bett om förstärkning från vår trygghetsjour och sedan har vi också kallat in annan personal för att syns i området och kolla över allting, säger Magaretha Söderström, kommunikationschef på MKB.

Även områdeskontoret kommer att hålla extra öppet, men hur mycket är inte klart.

– Det blir en bedömning dag från dag, vi har varit där i helgen och vi kommer vara beredda att åka dit ytterligare utanför normal arbetstid.

Men hur tryggt är det att bo i huset?

– Det är ju egentligen polisen som bedömer säkerhetsläget, men vi gör ingen annan bedömning än att det är säkert, säger Magaretha Söderström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Malmö

Mer i ämnet