Foto: Jessica Gow/TT

Falsk ”hemtjänst” avslöjad och anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En 35-årig kvinna greps på söndagskvällen efter att ha utgett sig för att ha kommit från hemtjänsten.

Kvinnan greps i samband med att hon var inne i två bostäder på Rosengård i Malmö men avslöjades av den riktiga hemtjänsten.

Kvinnan sitter nu anhållen misstänkt för försök till grov stöld. Polisen utreder om kvinnan kan kopplas till en lång rad liknande brott den senaste tiden.

– Den här kvinnan har utgett sig för att komma från hemtjänsten. Vi har även andra fall av åldringsbrott där man sagt att man kommer från vårdcentralen och ska ge en vaccination. Vi har även fått in vittnesmål om två män som knackat på och sagt att de ska kontrollera vattnet. En har tagit med sig den boende in i badrummet medan den andre har genomsökt lägenheten. De kan få med sig betydande summor pengar på det här sättet, säger Lars Förstell vid polisens informationsavdelning.

Enligt Förstell har man hittills i år haft 50 fall av liknande bedrägerier och försök till stöld i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.