Nya Strandbaden öppnar med alla som målgrupp. Foto: SVT

Falsterbo strandbad öppnar för nya äventyr

Uppdaterad
Publicerad

Falsterbo strandbad är ett känt turistmål. Nu öppnar den tidigare dansbanan och nattklubben som upplevelsecenter.

Det finns fortfarande en restaurang på Falsterbo strandbad, men på nya Strandbaden har nu även turistcentret från Höllviken flyttat in, liksom Konsthallen, som tidigare var belägen i Falsterbos lokstallar.

– Dessutom har vi byggt ett helt nytt Naturum, säger Per Persson, verksamhetsansvarig för nya Strandbaden.

Många minns kanske Strandbaden som dansrotundan som försvann i en brand 2006. Ett nytt hus byggdes och sedan dess har det varit nattklubb och restaurang. Men till helgen öppnar alltså Falsterbo Strandbad för nya äventyr.

– Målgruppen är alla och vi kommer att ha öppet året runt, säger Per Persson.

Även fågelskådare är välkomna

För den som är intresserad av fåglar har taket blivit en spännande plats.

– Ja, vi har byggt en skådarbrygga på taket både för vana fågelskådare och nybörjare, säger Katarina Rundgren, arkitekt som har varit med och skapat nya Strandbaden.

Hon berättar att de har arbetat mycket med de olika ljusa och mörka delarna av huset. På Naturum har man jobbat mycket med att man ska kunna både känna på och prova saker men också läsa mer om fåglar och natur på utsidan av huset.

– Äventyret börjar här – utflykten börjar här i huset! säger hon.

Nya Strandbaden öppnar den 6 februari och ska ha öppet året runt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.