Foto: Christine Olsson/TT

Fler turister i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Trots att den svenska sommaren inte visade sig från sin bästa sida i år så ökade turismen i landet. En av de regioner som ökade mest var Skåne.

Det var både de inhemska och de utländska turisterna som blev fler den här sommaren. Totalt blev det 26,8 miljoner övernattningar i Sverige under de tre sommarmånaderna juni, juli och augusti. Det är en uppgång med 1,5 miljon nätter, eller 5,5 procent, sedan året innan.

Från de 30 länder som har flest turister som åker till Sverige så ökade antalet nätter från alla länder utom tre: Ryssland, Rumänien och Italien.

210 000 fler gästnätter

De allra flesta turisterna väljer att åka till Stockholm. Men Skåne klarar sig bra i konkurrensen. Skåne var den region som efter Stockholm hade störst ökning i sommar.

210 000 fler gästnätter blev det. Totalt övernattade turister drygt 2,6 miljoner nätter på skånska campingplatser, stugbyar, vandrarhem och hotell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.