De båda männen är tidigare dömda för grovt vapenbrott. Foto: SVT

Far och son häktade för grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man stoppades vid en trafikkontroll. Nu har han och hans 55-årige far begärts häktade i Malmö tingsrätt, misstänkta för grovt vapenbrott.

En 55-årig man och hans 27-årige son i Malmö har båda begärts häktade för grovt vapenbrott. Enligt lokala medier har 27-åringen tidigare varit en central person i Malmös gängkonflikter, som skördat flera dödsoffer. Han har dömts för bland annat grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Sonen greps i måndags, misstänkt för drograttfylleri. Vid en husrannsakan i familjens hem hittade polisen både vapen och ammunition.

–  Det hände en del saker efter husrannsakan och vissa utredningsåtgärder vidtogs. Nu är båda är misstänkta på sannolika skäl för grovt vapenbrott, säger åklagare Magnus Pettersson, till Sydsvenskan.

Även fadern har tidigare dömts för grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.