SVT Foto: SVT

Genrep inför VM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Damlandslaget i handboll möter Nederländerna i Lund andra juni.

Som förberedelse inför VM-kvalmatcherna mot Kroatien i juni ska damlandslaget i handboll möta EM-sjuan Nederländerna i en landskamp i Lund den 2 juni.

”Holland är en väldigt bra motståndare i våra förberedelser inför matcherna mot Kroatien. Vi mötte dem i gruppspelet i EM senast och spelade då oavgjort. De har många individuellt skickliga spelare och vi kommer att vara tvungna att ge allt både offensivt och defensivt för att kunna besegra dem”, säger förbundskaptenen Helle Thomsen i ett pressmeddelande.

Sverige tog brons i EM i december. VM-kvalmatcherna mot Kroatien spelas i Koprivnica den 7 juni och i Stockholm den 14 juni.

För den svenska lagkaptenen Sabina Jacobsen kommer matchen att bli extra speciell. Det 26-åriga Danmarksproffset är uppvuxen i Lund och har inte representerat någon annan svensk klubb än Lugi HF.

– Det ska bli jätteroligt att spela med landslaget hemma i Lund. Jag har bara gjort det en gång tidigare, för fem år sedan. Vi vill så klart spela VM och slåss om nya medaljer i vinter och då måste vi besegra Kroatien, som är en riktig svår motståndare. Därför känns det bra att möta ett så pass starkt lag inför kvalmatcherna. Kan vi slå Holland är jag övertygad om att vi också kan slå Kroatien, säger hon i ett pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.