Foto: Malmö Stad

Han räddade livet på elva personer

Uppdaterad
Publicerad

Vikarien Muhedin Sogojeva gjorde en sann hjälteinsats på ett LSS-boende i Malmö i helgen. Han lyckades rädda elva personer från en brand som bröt ut på boendet.

I lördags natt gick den vikarierande vårdaren Muhedin Sogojeva på sitt pass på boendet på Storgatan 19. Han gick sin vanliga runda, tittade till brukarna och började städa trappan när brandlarmet plötsligt gick. En brand hade brutit ut i en av brukarnas lägenheter.

– Så jag springer in till brukaren och när jag kommer dit så är det två till tre meter höga lågor i sängen där han ligger. Det enda jag tänkte på var att rädda brukaren och få upp honom ur sängen, säger Muhedin.

Muhedin försökte väcka mannen, men brukaren fortsatte sova. Då tvingades Muhedin bära brukaren ut ur lägenheten, och han satte honom sedan i säkerhet på andra våningen. Sedan sprang Muhedin till elva andra brukare på boendet och väckte dem. De fördes ut på gatan för att komma undan branden.

– När jag kom hit var alla i säkerhet, då känner man sig lättad. Det är en fantastisk hjälteinsats som han har gjort, säger Susanne Nemeth Svensson, chef på LSS-boendet.

Polisen och brandkåren har också hyllat Muhedins snabba insats.

– Jag kan nu förstå att jag har gjort något stort, säger Muhedin.

Hör honom mer berätta om händelsen i inslaget ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.