Hög press på hemmaplan för IFK Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad vann grundserien i överlägsen stil och resan fram mot finalen såg självklar ut. Men nu är det favorittippade laget illa ute mot Hammarby i kvartsfinalen.

I den fjärde kvartsfinalen såg Kristianstadspelarna yrvakna ut och motståndarna Hammarby gick snabbt fram till en 7-0-ledning.

– Vi gör ju en bedrövlig start.  Det är klart att det är tufft att ta igen, säger Ola Lindgren, tränare i IFK Kristianstad.

– Vi var inte riktigt där helt enkelt. Det var inte acceptabelt på något sätt, säger lagkaptenen Johan Jepson.

Lång väntan på sm-guld

I 62 år har Kristianstad väntat sedan det senaste sm-guldet. Stan med Sveriges största och bästa handbollspublik förväntar sig inget annat än guld.

– Ångest är det väl aldrig när man spelar handboll. Det är kul – det ska vara täta matcher och det kommer att bli en härlig inramning här imorgon, säger Ola Lindgren.

Nu väntar en oviss avgörande match hemma i Kristianstad Arena.

– Det är klart att man funderar lite extra. Men lyckas vi prestera den handbollen vi brukar på hemmaplan, så är jag tämligen säker på att vi reder ut det. Men lite nervöst är det, erkänner Johan Jepson.

Spänning på hemmaplan

Inne i arenan sker de sista förberedelserna inför tisdagens match. Vaktmästaren Peter Arvidsson känner även han av spänningen.

– Det är nervöst. Jag är lite orolig, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.