Hovrätten prövar aspiranten Nancy Mashouns fall

Uppdaterad
Publicerad

Hon underkändes som polisaspirant, en av de viktigaste orsakerna var en fortkörning i tjänsten. Nu ska Hovrätten pröva Nancy Mashouns fall.

Tidigare i sommar berättade SVT Nyheter Skåne om polisaspiranten Nancy Mashoun, som underkändes av sin handledare. Enligt henne för att hon opponerade sig mot hur handledaren agerade. Hon blev vittne till hur han gick över gränsen i sina kontroller av personer med utländsk bakgrund i Malmö. Men orsaken enligt myndigheten var att hon körde för fort i tjänsten, något som tingsrätten också dömde henne för.

Men SVT Nyheter Skåne kunde berätta hur man i polisutredningen ändrat uppgifter i ett befintligt PM, helt i strid mot gällande regler.

SVT Nyheter Skåne granskar Malmöpolisen

Kan bli ny rättegång

Men nu meddelar Hovrätten prövningstillstånd. Det betyder att rätten är villiga att ta upp fallet igen och det kan bli en ny rättegång.

– Jag är jätteglad, jag tror att hovrätten kommer att se på det med andra ögon, säger Nancy Mashoun.

Är ovanligt

Att hovrätten meddelar prövningstillstånd för ett såpass ringa brott som fortkörning är väldigt ovanligt. Om Nancy Mashoun blir friad ser hon själv inte hur polismyndigheten skulle kunna stå fast vid sitt underkännande av henne som aspirant.

– Vad är i så fall anledningen till att jag blev underkänd? Det som då återstår är det jag hela tiden hävdat, att det var pågrund av att jag opponerade mig mot handledaren, säger hon.

SVT Skåne har sökt polismyndigheten i Malmö för en kommentar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter Skåne granskar Malmöpolisen

Mer i ämnet