Badvärdar på Hylliebadet upptäckte en man under vattnet på söndagseftermiddagen. Foto: Mikael Nilsson

19-åring livshotande skadad i badolycka

Uppdaterad
Publicerad

En 19-årig man vårdas för livshotande skador efter att han på söndagen hittats under vattnet vid badets hinderbana.

Larmet om drunkningstillbudet på badet kom klockan 16.30. Det är fortfarande oklart hur olyckan gått till, men det står klart att en badvärd ska ha upptäckt en man som hamnat under vatten. Mannen fördes med ambulans till SUS i Malmö. Badets personal hade då redan utfört hjärt- och lungräddning på plats i badhuset. Något som kan ha varit till stor hjälp.

– Skadorna bedöms som livshotande, säger Jimmy Gottfridsson på Region Skåne, och säger att man på sjukhuset lyft fram de tidiga insatserna med hjärt-och lungräddning på plats som viktiga.

Samband med hinderbanan

Enligt uppgifter från andra besökare ska mannen ha fastnat i äventyrbadets hinderbana. Thomas Sterner, chef på fritidsförvaltningen på Malmö stad, bekräftar att olyckan inträffat vid banan men vet ännu inte hur den gått till.

– Det är jättesvårt att nu säga vad som hänt. Personalen är skärrad efter att ha jobbat med livräddning så jag kan inte uttala mig om vad som hände. Just nu pågår samtal och uppföljning med personalen för att hantera deras situation, säger han.

Ingen misstanke om brott

– Det vi vet är att det är i samband med att vi ska lyfta upp hinderbanan ur vattnet som en del av ständningsproceduren som incidenten inträffar. Så det finns ett samband med hinderbanan, men vi vet inte hur det ser ut, säger Thomas Sterner.

Badhuset utrymdes i samband med olyckan.

– Det finns i nuläget ingen upprättad anmälan utan det betraktas som en ren olyckshändelse, säger Kim Hild, presskommunikatör vid polisen.

Badhuset öppnade i augusti förra året.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.