Foto: Ivan Loftrup-Ericson

Kungen och Kronprinsessan på besök i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

I dag fick Migrationsverket i Malmö kungligt besök.

Under Malmövistelsen har Kung Carl XVI Gustaf och Kronprinsessan Victoria bland annat besökt ansökningsenheten för att på plats se hur det går till när en asylansökan lämnas in.

Majed, läkare från Syrien, kom till Sverige för åtta månader sedan. Han har ännu inte fått uppehållstillstånd. Han berättade om sin situation för Kungen och Kronprinsessan och om flykten från Syrien.

– Jag tog mig till Turkiet, därefter till Sverige. Jag berättade för Kungen hur mycket vi uppskattar den hjälp vi får av Sverige, säger Majed.

Eszter Partin är beslutsfattare på Migrationsverket. För nio år sedan kom hon själv till Sverige från Transylvanien.

– Jag fick lära mig svenska ganska direkt och kunde börja på juristprogrammet efter två år, berättar hon för kungen och Victoria.

– Otroligt! utbrister Victoria.

Under dagen lyssnar kungligheterna även till generaldirektör Anders Danielsson och regionchefen för södra Sverige Åsa Lindberg.

Efter besöket på Migrationsverket besökte Kungen och Kronprinsessan ett hem för ensamkommande barn i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.