Lärare anhållen för grov våldtäkt mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En lärare vid Geijerskolan i Malmö har nu anhållits misstänkt för grov våldtäkt mot ett barn på skolan. Han är misstänkt på den högre misstankegraden.

Det var i förra veckan som skolans rektor Anna Ericsson fick reda på misstankarna av en förälder. Läraren stängdes då snabbt av från verksamheten och det misstänkta brottet polisanmäldes.

Idag blev läraren anhållen, på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt mot barn. Enligt kammaråklagare Christoffer Östlind handlar det om ett barn vid ett tillfälle.

– Det ska ha skett under hösten, säger han.

Men det råder förundersökningssekretess på ärendet och åklagaren är förtegen.

– Vi kommer fortsätta att hålla förhör och på torsdag ska vi ta ställning till om han den misstänkte ska häktas, säger Christoffer Östlind.

”Ser allvarligt på det”

På skolan har beskedet tagits emot med bestörtning.

– Läraren har nu blivit anhållen, och vi ser mycket allvarligt på det, säger Anders Malmquist, grundskoledirektör i Malmö stad.

Samtidigt poängerar skolan att läraren är misstänkt, och inte dömd.

Nytt brev

Ett nytt brev har nu gått ut till föräldrarna på skolan där man informerar om att läraren nu är anhållen. Imorgon kommer ett föräldrarmöte att hållas på skolan.

– Det kommer att finnas polis, psykolog, utbildningschefen och rektorn på plats. Det blir oro bland föräldrar när sådant här uppstår, säger Anders Malmquist.

Det var i förra veckan som samtliga föräldrar vid Geijersskolan fick ett brev från rektor Anna Ericsson där hon berättade om att en misstänkt brottslig handling begåtts mot ett barn under hösten.

På skolan går 309 barn i årskurserna 1-6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.