Mats Lusth får lämna tränarjobbet för Malmö Redhawks. Foto: TT

Mats Lusth får sparken

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Redhawks styrelse beslutade vid ett styrelsemöte på tisdagskvällen att entlediga Mats Lusth som huvudtränare för laget.

– Vi går nu in för spel i SHL. Det innebär nya utmaningar och vi gör då bedömningen att vi behöver en ny organisation, säger Tommy Qvarfort, styrelseordförande för Redhawks till SVT Nyheter Skåne.

Mats Lusth har som spelade vunnit SM-guld och som tränare lyckats med det som många tränare misslyckats med – att ta klubben till SHL. Under nästa säsong kommer klubben hissa tröjan med nummer 66 i Malmö Arena.

SHL

”Fantastiskt prestation”

För två år sen fick Mats Lusth uppdraget att ta Malmö till SHL. Efter att laget slog Leksand med 4-3 i matcher i direktkvalet var uppdraget slutfört.

– Mats har gjort en fantastiskt prestation i att ta upp laget till SHL. Det ska han ha credit för, säger Tommy Qvarfort.

Får han sparken?

– Vi kallar det entledigande. Syftet är att vi behöver se över organisationen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet