MFF vann med 1-0 mot gästande Bröndby. Foto: Louv Brattgård

Malmö FF segrade i känsloladdad kamp

Uppdaterad
Publicerad

Det var stökigt både innan och under matchen mellan Malmö FF och Bröndby. På planen var känslorna också starka i en kamp som MFF tillslut gick segrande från.

Jo-Inge Berget satte rättvist matchens enda mål i den 82:a minuten efter ett vackert passningsspel av Malmölaget. Innan dess var spelet minst sagt svajigt. Högt, i form av fina kombinationer, tekniska Malmöfötter och snabbt passningsspel, blandades med lågt. Enkla passningsmisstag och missräknade löpningar.

Agerade spelfördelare

Tränare Allan Kuhns nya, raka 4-4-2 fungerade stundstal mycket bra. Bäst var det när nyförvärvet Andreas Christensen fick agera spelfördelare och Vladimir Rodic och Magnus Wolff Eikrem satte fart på kanterna.

Markus Rosenberg, som är avstängd i det för Malmö FF så viktiga cupmötet med Sirius nästa vecka, avstod från spel i träningsmatchen. Istället var det hans ersätter Jo-Inge Berget som blev matchvinnare.

En målchans

Bröndby låg stundtals högt upp i banan, men när Malmö FF lyckades få ner bortalagets press hade danskarna inte särskilt mycket att komma med. Egentligen producerade gästerna bara en farlig målchans. Som målvakten Johan Wiland fick bort efter en reflexräddning av allra högsta klass.

Ett hundratal tillresta Bröndby-supportrar skapade oro på stan strax innan matchen och oroligheterna fortsatte under spelets gång. Matchen behövde däremot aldrig avbrytas och när slutsignalen ljudit la sig lugnet så småningom på Malmö IP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.