Magnus Wolff Eikrem säkrade Malmös seger Foto: Andreas Hillegren/TT

Malmö vann Skånederbyt

Två mål av Magnus Wolff Eikrem säkrade Malmös seger i derbyt mot HIF.

Efter en dryg halvtimme tog Malmö FF ledningen med 1-0 mot Helsingborg.

HIF-försvaret fick inte bort bollen trots två chanser. Den allsvenske assistkungen Magnus Wolff Eikrem höll sig framme och sköt 1-0 distinkt och norrmannen gjorde sitt första mål i allsvenskan.

Drygt tio minuter tidigare trodde många att MFF gjorde sitt första mål men det underkändes för offside. Helt riktigt visade reprisbilderna.

På fyra minuters tillägg i första halvlek utökade Malmö ledningen till 2-0. Det var MFF:s andre norrman Jo Inge Berget som utnyttjade en huvudlös bakåtpassning och chippade fri över HIF:s målvakt Pär Hansson.

Robin Simovic reducerade i 59:onde minuten men 23 minuter senare var det Eikrems tur igen. Han säkrade slutresultatet