Familj i Malmö trakasseras av gäng

Uppdaterad
Publicerad

En familj i Malmö har under den senaste tiden trakasserats av ett ungdomsgäng. Gänget har vid ett flertal tillfällen hotat familjen och i fredags gick det så långt att mamman i familjen blev misshandlad.

Det hela började redan i december när den äldste sonen i familjen bråkade med en av killarna i gänget.

Enligt familjen var det ett litet tjafs som slutade med att sonens två bilar förstördes.

– Det var sex killar som förstörde bilen. De vill att han ska säga förlåt och han har sagt förlåt, berättar ”Carina” som är mamman i familjen och som vill vara anonym.

Sex tonåringar

Trots sonens försök till försoning har bråket trappats upp. Gänget som består av sex killar i artonårsåldern vägrar låta familjen vara och i april krossade de familjens fönster vid tre olika tillfällen. De förstörde även ytterdörren och hotade familjen.

– Vid dörren sa en av dem: Öppna dörren, vi ska knulla din mamma framför dina ögon. Då skrek jag att jag skulle ringa polisen, men han vägrade gå.

Det är fruktansvärt att det ska vara såhär, jag kan inte ens vara i mitt hem, säger ”Carina”.

Mamman misshandlad

I fredags eskalerade det när ”Carina” blev misshandlad av två personer i gänget.

Utanför en mataffär sparkade de henne och de kastade även en läskburk i hennes ansikte.

– Det var flera vittnen där och en kille som ville skydda mig blev också nedknuffad, berättar ”Carina”.

En förundersökning kring misshandeln är nu inledd, men familjen känner sig hjälplös. Skadegörelsen har polisanmälts, men ärendena har lagts ner av polisen.

– Jag är rädd, jag har små barn som vägrar att gå i skolan. Jag mår dåligt av det här, jag vet inte hur jag ska få hjälp, säger ”Carina”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.