Ett av bidragen som Karin Willners står bakom. Foto: Rebecka Erici

”Man måste våga tro på sin knasiga idé”

Uppdaterad
Publicerad

Bara 22 stycken verk har valts ut av en jury till utställningen. Projektledaren Karin Wiberg menar att det är en möjlighet för oetablerade att visa upp sig.

– Det betyder mycket att komma med, man kan se att flera av de som varit med blivit några av de mest välkända namnen inom svensk formgivning, säger hon.

Textilens år

Projektet startade 1998 i Malmö och har sedan dess drivits ungefär vartannat år. Alla som skickar in bidrag är under 36 år eller studerande.

– Vi vill främja det mer gränsöverskridande och att man vågar experimentera med sin formgivning. Att men vågar tro på sin lite udda, knasiga idé och jobba hela vägen igenom med den, säger Karin Wiberg.

– Juryn säger att denna omgången tyckte man att det var textilens år, man fick in många starka bidrag i textil, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.