Foto: TT

Hareide varnar för Simovic

Uppdaterad
Publicerad

Storpublik på över 20 000 åskadare väntas till matchen där svenska mästarna Malmö vill visa att de fortfarande är storebror i länet.

Malmö kommer till derbyt med ett delvis hackande försvarsspel och med fyra inspelade poäng på  de två senaste matcherna. För Åge Hariede är derbyn alltid egna kapitel och tar inte hänsyn till föregående prestationer i någon större utsträckning.

– Vi måste se till att vi kan hålla en så hög nivå som möjligt, det är det som är viktigast.

– Ett derby lever alltid sitt eget liv så det är nästan omöjligt att se till föregående insatser. Det spelar ingen roll om de ligger i botten eller i toppen – matcherna blir alltid väldigt jämna och oförutsägbara.

Stoppa Simovic

Tränare Åge Hariede varnar framförallt för pånyttfödde forwarden i HIF, Robin Simovic. Hans målproduktion har accelerarat igen, och forwardens hvudstyrka blir, enligt Hareide en viktigt sak att hålla koll på i matchen.

– De är starka på långa inlägg till Robin Simovic inne i straffområdet, så det gäller för våra backar och målvakt att hitta sina ansvarsytor.

Hoppas på bättre snitt

För Malmö FF, som fått en del kritik för sitt inledande spel är poängskörden ikväll viktigt. Inte minst för att ligga bättre till än i fjol.

– Just nu ligger vi en poäng efter gentemot fjolårssäsongen vid samma tidpunkt, vinner vi  så är vi ett poäng före så det är en viktig match för oss.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.